Головна » Архив материалов

Ніч з 31 травня на 1 червня для рейдової бригади Ніжинського лісгоспу видалася не з легких. Так, біля с. Мрин Носівського району лісова охорона затримала КАМАЗ з краденим дубом. Походження лісопродукції порушники пояснити не можуть, звідки й куди везуть – також невідомо. За фактом даного злочину ведеться слідство.

Просмотров: 386 | Добавил: julec | Дата: 13.06.2016 | Комментарии (0)

Останнім часом наша держава переживає тяжку економічну кризу. Та ситуація погіршилася не тільки у сфері фінансовій, але й соціальній, мораль все далі й далі відступає на задній план. Не виняток тому і лісова галузь. Повально вирубуються ліси, знищується біорізноманіття. Усі ЗМІ в один голос закликають прийняти нарешті належні заходи. Вони й приймаються. То керівника якогось лісгоспу звільнять, то «перетасують» кадри вищого управління лісової галузі. Але наявну кризу можна подолати лише тоді, коли нею перейметься кожен.

Саме тому Ніжинським лісгоспом було створено рейдову бригаду лісової охорони, яка реально стоїть на захисті лісів. І вдень, і, зачасу, вночі, патрулюючи не тільки території, що знаходяться у користуванні лісгоспу, але й прилеглі, було попереджено й локалізовано не одну пожежу, складено більше 40 протоколів на лісокрадіїв ... Читать дальше »

Просмотров: 456 | Добавил: julec | Дата: 17.05.2016 | Комментарии (0)

Цьогоріч День благоустрою територій населених пунктів  пройде 23 квітня. Працівники ДП «Ніжинський лісгосп» вирішили також долучитися до акції «За чисте довкілля» та зробити свій внесок до створення рекреацій. Так, у с. Кобижча працівники  тутешнього лісництва розчистили смітник та озеленили територію соснами і липами.

У центрі с. Браниця коляжинські лісівники облагородили, розчистили та прибрали стару рекреацію, доповнивши її ялинами, березами та липами.

Завдяки Носівському лісництву були прибрані та озеленені березами узбіччя польової дороги, що йде попід старим занедбаним садом та вже давно потребує уваги комунальників.

В Іржавці лісівники спільно із сільським головою, місцевими жителями та батюшкою розрівняли територію та заклали новий сквер, де висадили не тільки туї та ялівець, але й дички, щоб у швидкому майбутньому створити тут ще й фруктовий сад.

 

Просмотров: 404 | Добавил: julec | Дата: 21.04.2016 | Комментарии (0)

День навколишнього середовища, або ж День довкілля, відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня. У цьому році він пройшов під гаслом: «Зелена економіка. Це стосується тебе?». Звичайно, кожному хочеться бачити своє місто чи село гарним, прибраним, зеленим. Саме тому працівники ДП «Ніжинський лісгосп» за сприянням керівників міста вирішили створити новий парк на березі р. Остер. До акції долучилися й студенти НДУ ім.. Миколи Гоголя. Не дивлячись на те, що лісові підрозділи лісгоспу знаходяться далеко за межами Ніжина, благоустрій міста йому не байдужий. Тож спільними зусиллями було посаджено більше ста дерев, серед яких і дуби, і липи, і берези. Сподіваємося, що вже у близькому майбутньому тут зеленітиме чудовий молодняк, де кожен зможе не тільки відпочити і помилуватися природою, але й усвідомити, що зелена економіка стосується кожного.

 

... Читать дальше »

Просмотров: 418 | Добавил: julec | Дата: 18.04.2016 | Комментарии (0)

Непогашене багаття, тліючий недопалок, ігри із сірниками, розкидане сміття – це далеко не повний список основних причин виникнення лісових пожеж. Проаналізувавши кожну, робимо висновок, що у 99 відсотках випадків виною тому – людина. Тож йдучи до лісу, необхідно пам’ятати всього декілька правил, і тоді відпочинок буде не просто приємним, але й не матиме жахливих наслідків:

  • Не залишайте вогнище без нагляду
  • Місце розпалювання багаття обкладіть камінцями чи обсипте землею
  • Коли залишаєте місце відпочинку, залийте вогонь водою чи засипте піском
  • Уникайте диких тварин
  • Не залишайте на природі сміття.

Та, як не прикро, останнім часом гостро постала ще одна проблема: люди масово випалюють городи, яри, поля, знищуючи тим самим цілі екосистеми. Вогонь перекидається також і на ліс, вбиваючи на своєму шляху все живе,  сягаючи десятків кілометрів, адже ядучий чад, потрапляючи до наших легень, сприяє незвор ... Читать дальше »

Просмотров: 377 | Добавил: julec | Дата: 18.04.2016 | Комментарии (0)

Останнім часом у засобах масової інформації все частіше з’являється термін «лісовий вандалізм», і, на жаль, це не просто слова. Розкидаючи сміття, підпалюючи суху рослинність, знищуючи тим самим цілі гектари різноманітної флори, спустошуючи зелені насадження незаконними рубками, люди завдають шкоди та збитків не тільки природі й охоронним організаціям, а, в першу чергу, й собі, адже все відображається на нашому таки здоров’ї. Чому останнім часом все більше лютують респіраторні та ракові захворювання? Звідки беруться імунодефіцити?

Недарма у народі підмітили: «Що посієш, те й пожнеш». Саме тому Ніжинським лісгоспом було створено рейдові бригади, котрі цілодобово патрулюють не тільки ліси, а й прилеглі території та мають у своєму розпорядженні всюдихідний транспорт, засоби захисту та мобільного зв’язку, геолокаційні пристрої та ін... Окрім лісівників до складу такої бригади входять і працівники поліції. Співпраця виявилася ефективною і ... Читать дальше »

Просмотров: 372 | Добавил: julec | Дата: 07.04.2016 | Комментарии (0)

Перший квартал нового року для ДП «Ніжинський лісгосп» виявився напрочуд продуктивним, адже не тільки посівна, але й садивна компанія розпочалися вчасно. Так, на сьогоднішній день вже посаджено більше 75 га основних лісових культур (сосни звичайної та дуба звичайного), 3 га новорічних ялинок та 1 га модрини.

Окрім того, проведено доповнення раніше створених культур на площі 40 га. У цьому кварталі планується заліснити ще 60 га лісової площі. Робота це не з легких і досить протяжна у часі, адже щоб виростити сіянці сосни звичайної було заготовлено 195 кг насіння першого класу якості, з якого в подальшому отримали 860 тис сіянців, якими на даний час і створюються лісові культури.

Оскільки вирощування лісу – процес безперервний і круговий, то для посіву розсадників у наступному році вже заготовлено 10 т шишок сосни звичайної, які на даний час перероблюються для отримання лісового насіння.

На жаль, навіть не дивлячись на вищенаведені факти, у де ... Читать дальше »

Просмотров: 448 | Добавил: julec | Дата: 16.03.2016 | Комментарии (0)

«…Ти- ЖІНКА! Значить духом сильна,

Ти знаєш, чого хочеш від життя,

Водночас і проста, і дуже стильна,

І загадкова, як саме буття...»

                                          Любов Ігнатова

Жінка! Така ж вічна і незбагненна, як зоряне оточення нашої планети. Скільки б ми не вдивлялися в зоряне небо, ми завжди відкриваємо в ньому непомічену раніше зірочку. Так і жінка – скільки б ми не спілкувалися, завжди відкриваємо для себе щось нове…

…..Тож 31 жовтня погожої осінньої днини в родині Кобець з’явилася на світ дівчинка…  Маленька, але напр ... Читать дальше »

Просмотров: 475 | Добавил: julec | Дата: 04.03.2016 | Комментарии (0)

Ось і починається весняна пора. Для одних – час зітхань та залицянь, для інших – початок кропіткої роботи. Так, працівники ДП «Ніжинський лісгосп» вже почали заходи по відновленню лісів. У цьому році планується посадити лісових насаджень на площі 160 га. Стовідсотково заліснюватимуться не тільки зруби минулого року, але й цьогорічні. Для того, щоб охопити такі території, було вирощено 1 млн 611 тис штук стандартних сіянців.

Те, що процес вирощування лісу - копітка й багаторічна праця, знають, мабуть, всі. А от те, що це неперервний процес, свідчать інші цифри. Аби в наступному році було чим відтворювати лісові насадження, працівники лісгоспу заготовили 17040 кг лісового насіння. Щоб зрозуміти об'єм робіт, додамо, що для цього обираються тільки плюсові й елітні дерева, насіння превіряється лісонасіневою інспекцією, якщо висновки задовільні – його висівають у постійні або тимчасові розсадники. Саме тут дбайливі руки доглядають за ним, із нетер ... Читать дальше »

Просмотров: 451 | Добавил: julec | Дата: 04.03.2016 | Комментарии (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 »