Головна » 2016 » Май » 17 » Повальна вирубка лісів – як це зупинити?
16:40
Повальна вирубка лісів – як це зупинити?

Останнім часом наша держава переживає тяжку економічну кризу. Та ситуація погіршилася не тільки у сфері фінансовій, але й соціальній, мораль все далі й далі відступає на задній план. Не виняток тому і лісова галузь. Повально вирубуються ліси, знищується біорізноманіття. Усі ЗМІ в один голос закликають прийняти нарешті належні заходи. Вони й приймаються. То керівника якогось лісгоспу звільнять, то «перетасують» кадри вищого управління лісової галузі. Але наявну кризу можна подолати лише тоді, коли нею перейметься кожен.

Саме тому Ніжинським лісгоспом було створено рейдову бригаду лісової охорони, яка реально стоїть на захисті лісів. І вдень, і, зачасу, вночі, патрулюючи не тільки території, що знаходяться у користуванні лісгоспу, але й прилеглі, було попереджено й локалізовано не одну пожежу, складено більше 40 протоколів на лісокрадіїв та браконьєрів, тим самим врятовано гектари лісових насаджень та цілі поголів’я  диких тварин.

Тож дивлячись на позитивні результати роботи такої бригади, її чисельність була збільшена. На сьогоднішній день кожне лісництво Ніжинського лісгоспу забезпечене службовими автомобілями для проведення рейдової роботи по охороні і захисту лісів. Окрім всюдихідного транспорту лісова охорона має у своєму розпорядженні і засоби захисту та мобільного зв’язку, і геолокаційні пристрої та ін..

Таким чином, ведеться боротьба не тільки з лісокрадіями, але й браконьєрами.

Можливо, для попередження тотальної вирубки лісів цих заходів і недостатньо, але починати треба з малого. Якщо кожен перейметься проблемою збереження лісового біорізноманіття тут, на «низах», то, маємо надію, хвиля докотиться і до «верхів», і вже тоді це питання точно буде вирішене.

Переглядів: 454 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar