Головна » 2016 » Апрель » 7 » З рейдами на порятунок лісів
14:25
З рейдами на порятунок лісів

Останнім часом у засобах масової інформації все частіше з’являється термін «лісовий вандалізм», і, на жаль, це не просто слова. Розкидаючи сміття, підпалюючи суху рослинність, знищуючи тим самим цілі гектари різноманітної флори, спустошуючи зелені насадження незаконними рубками, люди завдають шкоди та збитків не тільки природі й охоронним організаціям, а, в першу чергу, й собі, адже все відображається на нашому таки здоров’ї. Чому останнім часом все більше лютують респіраторні та ракові захворювання? Звідки беруться імунодефіцити?

Недарма у народі підмітили: «Що посієш, те й пожнеш». Саме тому Ніжинським лісгоспом було створено рейдові бригади, котрі цілодобово патрулюють не тільки ліси, а й прилеглі території та мають у своєму розпорядженні всюдихідний транспорт, засоби захисту та мобільного зв’язку, геолокаційні пристрої та ін... Окрім лісівників до складу такої бригади входять і працівники поліції. Співпраця виявилася ефективною і вже дала позитивні результати. На сьогоднішній день складено 17 протоколів, на порушників накладаються штрафи та ведеться активна роз’яснювальна робота. Та, на жаль, до всіх достукатися не вдається. Так, 26 березня, на території Коляжинського лісництва під час чергового патрулювання рейдова бригада почула звук бензопили. Під’їхавши ближче, побачили двох чоловіків, котрі вже встигли звалити два дуби й почали їх розкряжовувати. Помітивши «лісовий патруль», намагалися втекти, але були вчасно затримані.

На жаль, такі випадки не поодинокі, і просто роз’яснювальна робота не приносить результатів, яких би хотілося. Саме тому рейдові бригади ведуть цілодобове патрулювання, а порушники у деяких випадках окрім адміністративної, несуть ще й кримінальну відповідальність.

                                                                     

Переглядів: 369 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar