Головна » 2015 » Апрель » 29

Здавна відомо, що ліс – це легені планети. Саме тому ведення лісового господарства в Україні здійснюється за принципами безперервного, невиснажливого користування ним. Та, на жаль, у громадськості складається викривлене враження щодо реального стану справ у цій сфері  через брак правдивої і доступної інформації правомірності вирубки лісу.

 Щорічно, а то і щомісячно від громадян надходять анонімні скарги: це дзвінки на гарячу лінію, листи в Міністерство АПК, прокуратуру, екологію і т.д.., на які, згідно законодавства, повинні реагувати відповідні органи, а це – неплановані перевірки ведення лісового господарства на підприємстві, за якими стоїть відрив від роботи майстра лісу, в обов’язки якого входить патрулювання лісу від пожеж, незаконних рубок, контроль за якістю проведення лісогосподарських заходів і т.д.., щонайменше одного спеціаліста з адміністрації підприємства, спеціаліста з обласного управління, голову сільської ради та представника контр ... Читать дальше »

Просмотров: 537 | Добавил: julec | Дата: 29.04.2015 | Комментарии (0)

Кажуть, що природні блага належать усім, незалежно від релігії чи національності, матеріального статусу чи положення в суспільстві. Та на практиці, на жаль, ця істина не спрацьовує. Ставки та озера приватизують, на природних копалинах наживаються обрані, ліси – і ті мають своїх господарів.

До-речі, щодо останніх. Виявляється, усі зелені насадження комусь належать. Це можуть бути сільські та міські ради, агро-обєднання, Укравтодор, лісництва…. Тож просто так вийти в ліс і зрубати дерево для власних потреб не вийде, адже це незаконно. То чому ж досить часто бачимо вантажні машини, доверху набиті лісовим «багатством»?  Комусь, значить, можна. Знову обраним? Тут треба копнути глибше.

 Не буду говорити про всі ліси, та про ті, що належать лісовим господарствам, зокрема ніжинському, мовчати не буду. Чи знаєте ви, що потрібно для того, щоб звичайне лісництво провело звичайну рубку? По-перше, є таке об’єднання,  як «Укрдерж ... Читать дальше »

Просмотров: 477 | Добавил: julec | Дата: 29.04.2015 | Комментарии (0)