Головна » 2015 » Апрель » 22

Із приходом весни пробудилася не тільки природа, але й помітно пожвавішали люди. Та й не дивно – за довгу зиму так набридло сидіти по-домівках! Саме тому все частіше й гучніше доносяться голоси із скверів, парків, лісових насаджень. Повітря свіже, дихається легко, вільно, навколо зелено – так приємно відпочивається! Але тут варто замислитися – для того, щоб ось так сидіти і насолоджуватися життям, хтось колись мав докласти зусиль і посадити ці дерева! То з чого починається ліс?

Відповідь на це питання ми вирішили шукати у людей, життя яких повністю з ним пов’язане – у лісівників. Працівники ДП «Ніжинський лісгосп» не тільки радо надали інформацію, але й запросили нас у «святая святих» - розсадник.

Саме тут дбайливі руки висівають насінинки у грунт, доглядають за ними, із нетерпінням чекають на перші паростки. Через рік сіянці викопують і висаджують вже на постійне місце, туди, де через роки зеленітиме густий молод ... Читать дальше »

Просмотров: 482 | Добавил: julec | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)

До Міжнародного дня птахів Світанківське шкільне лісництво готувалося заздалегідь. Разом із постійними шефами - ДП «Ніжинський держлісгосп» виготовлено та поруч із школою розміщено 16 дуплянок. Цікаву пізнавальну виховну годину для учнів початкових та середніх класів провели учителі Раїса Вірич та Світлана Гакал. Діти збагатили свої знання про пернатих. Загадки, скоромовки та вірші лунали із вуст майбутніх членів шкільного лісництва. Юні лісівники розгадували кросворди,  знайомилися із пам’ятниками птахам, слухали та впізнавали пернатих, проводили вікторину, рольові ігри. Навіть закликали птахів, аби вони швидше прилетіли. Здавалося, спечені запашні жайворонки оживали у дитячих руках. Смачну випічку приготувала бабуся Надійки Булигіної -  Ольга Миколаївна. Згадали школярі й про птахів, що занесені  до Червоної  книги. 

Попереду багато турбот, адже потрібно постійно дбати про ... Читать дальше »

Просмотров: 424 | Добавил: julec | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)

Колектив ДП "Ніжинське лісове господарство" на чолі з директором Юрієм Болоховцем, запросивши представників громадських організацій та засобів масової інформації 25 березня провели акцію "Майбутнє лісу у твоїх руках", виїхавши на одну з ділянок Вертіївського лісництва - в урочище Заньки, аби посадити лісові культури сосни звичайної та берези на зрубі 2014 року площею 2,3 га.

Всього цьогоріч лісівники підприємства посадили 110 га лісу, в тому числі 50 га - дуба звичайного, 56 га - сосни звичайної та 4 га - модрини європейської в Іржавському лісництві. Створено також 5 га плантацій новорічних ялинок. Аби такі площі навесні були результативно використані, у минулому році вирощено 2 млн. 70 тис. штук стандартних сіянців різних порід, серед яких 1 млн. 93 тис. шт.. - дуба звичайного та 860 тис. шт.. - сосни звичайної.

Те, що процес вирощування лісу - це копітка й багаторічна праця, знають, мабуть, всі. А от те, що це неперервний процес, свідч ... Читать дальше »

Просмотров: 478 | Добавил: julec | Дата: 22.04.2015 | Комментарии (0)