Головна » 2019 » Май » 5 » За враженнями по Чернігівщині
18:35
За враженнями по Чернігівщині

Чудовою традицією ніжинських лісівників стали цікаві подорожі історичними місцями. Тож і цими вихідними ні невеличкий дощ, ані похмура днина не були на заваді черговій екскурсії. Густинський Свято-Троїцький монастир – чудовий вибір у таку погоду. Знаходиться він на р. Удай у с. Густиня Чернігівської області, тож і дорога не з далеких. Святиня налічує 5 храмів, має свою пасіку, трапезну, пекарню, готель для прочан та сад. За огорожею монастиря обладнані скотарня і пташник, є свої теплиці. Всі провідні напрямки діяльності розподілені по послушаннях, за які відповідають благословенні на це сестри. Послухи різні: крилас, келарня, просфорня, церковниці, городниці, швачки, трапезниці, птахівниці, коровниці…

Та головне в монастирі – це атмосфера. Велична… Таємнича…. Поглинаюча…

Дорогою додому завітали ніжинські лісівники ще й до садиби древнього українського роду Галаганів та розкішного ландшафтного парку із озерами і скульптурами, що знаходяться у мальовничому селищі Сокиринці Срібнянського району.

Тож день видався насиченим, настрій – чудовим, а в планах – ще не одна екскурсія такою багатою на історичні місця та чудові краєвиди Батьківщиною!

Переглядів: 263 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar