Головна » 2020 » Май » 6 » Посилено відповідальність за підпали лісу
14:15
Посилено відповідальність за підпали лісу

17 квітня 2020 року набрав чинності Закон України від 13.04.2020 №556-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу». Текст закону розміщений на веб-порталі Верховної Ради України та офіційно опублікований в газетах «Голос України» від 16.04.2020 №66 і «Урядовий кур'єр» від 17.04.2020 №74.

Даним законом, зокрема, вносяться зміни до статті 77 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка в новій редакції передбачає, що:

«Порушення вимог пожежної безпеки в лісах - тягне за собою накладення штрафу на громадян від дев'яноста до двохсот сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двохсот сімдесяти до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Знищення або пошкодження лісу внаслідок необережного поводження з вогнем, а також порушення вимог пожежної безпеки в лісах, що привезло до виникнення лісової пожежі або поширення її на значній площі, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двохсот сімдесяти до дев'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від шістсот тридцяти до однієї тисячі восьмисот неоподатковуваних доходів громадян».

Посилюється також відповідальність за знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу у статті 245 Кримінального кодексу України.

Переглядів: 211 | Додав: negles | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar