Головна » 2020 » Май » 5 » Лісівники на захисті флори і фауни
14:25
Лісівники на захисті флори і фауни
Охорона  природних  середовищ  існування  є важливим елементом захисту і охорони дикої флори та фауни. Тому підприємством приймаються всі можливі заходи з охорони рідкісних та зникаючих видів флори та фауни, які лежать в межах компетенції лісгоспу.

У місцях існування зникаючих видів за сприяння державних органів створюються об’єкти природно-заповідного фонду. Межі об’єктів ПЗФ позначаються відповідними інформаційними табличками, стендами, встановлюються аншлаги з правилами поведінки громадян під час перебування в лісі.

Застосовуються такі заходи, як обмеження господарської діяльності на певних територіях. Так у ареолах існування об’єктів, які підлягають захисту, забороняються всі види рубок лісу.

До обов’язків державної лісової охорони належить охорона та захист лісу, в тому числі і рідкісних та зникаючих видів рослинного і тваринного світу. Тому співробітники лісової охорони при виконанні своїх повсякденних завдань (наприклад під час обходу ввірених територій) приділяють належну увагу й охороні об’єктів природного світу, що підлягають захисту. У випадках виявлення порушників природоохоронного законодавства, останні затримуються, притягуються до визначеної законом відповідальності. Такі випадки належним чином висвітлюються у ЗМІ, соціальних мережах для формування екологічної свідомості у решти громадян. Також здійснюється охорона від епідемій та антропогенних забруднень, підтримання належного санітарного стану (прибирання відходів і стихійних сміттєзвалищ, які утворюються в лісових масивах). Щодо тваринного світу, здійснюються підгодівля, покращення умов проживання і розмноження.

Проводиться інформаційна, виховна та освітня робота з населенням щодо дотримання законності у сфері охорони навколишнього природного середовища (розміщення інформації в ЗМІ, соціальних мережах, месенджерах, проводяться зустрічі з представниками громад, організовано шкільне лісництво).

Переглядів: 195 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar