Головна » 2019 » Сентябрь » 27 » Зліт учнівських лісництв
09:18
Зліт учнівських лісництв

 

Сьогодні проходить другий день фінального етапу Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв. Учасники заходу завітали й до ДП "Ніжинський лісгосп", де на базі Іржавського лісництва оглянули міні-дендропарк, комплекс з переробки шишок та зберігання насіння, послухали цікаву розповідь Володимира Костирка (головний лісничий підприємства) та Володимира Шапошника (лісничий Іржавського лісництва) про ведення тепличного господарства та правила зеленого живцювання. Та найбільше враження на гостей справив декоративний розсадник, у якому вирощується понад 18 видів рослин. Є тут і туя, і самшит, ялівець, форзиція, тамарикс тощо.
Наприкінці екскурсії відвідали також генетичний резерват модрини європейської, якому в цьому році виповнюється 111 років. Учасники зльоту були вражені могутністю цих унікальних дерев, які єдині в Україні з хвойних восени змінюють своє забарвлення і скидають хвою.
Доглянуті території, захищені від потрав дикими тваринами лісові розсадники та охайні рекреації стали для гостей справжньою візитівкою ніжинських лісівників.
Переглядів: 219 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar