Головна » 2015 » Апрель » 22 » "ЗЕЛЕНИЙ ПРИВІТ" МАЙБУТНІМ ПОКОЛІННЯМ
14:51
"ЗЕЛЕНИЙ ПРИВІТ" МАЙБУТНІМ ПОКОЛІННЯМ

Колектив ДП "Ніжинське лісове господарство" на чолі з директором Юрієм Болоховцем, запросивши представників громадських організацій та засобів масової інформації 25 березня провели акцію "Майбутнє лісу у твоїх руках", виїхавши на одну з ділянок Вертіївського лісництва - в урочище Заньки, аби посадити лісові культури сосни звичайної та берези на зрубі 2014 року площею 2,3 га.

Всього цьогоріч лісівники підприємства посадили 110 га лісу, в тому числі 50 га - дуба звичайного, 56 га - сосни звичайної та 4 га - модрини європейської в Іржавському лісництві. Створено також 5 га плантацій новорічних ялинок. Аби такі площі навесні були результативно використані, у минулому році вирощено 2 млн. 70 тис. штук стандартних сіянців різних порід, серед яких 1 млн. 93 тис. шт.. - дуба звичайного та 860 тис. шт.. - сосни звичайної.

Те, що процес вирощування лісу - це копітка й багаторічна праця, знають, мабуть, всі. А от те, що це неперервний процес, свідчать інші цифри. Аби в наступному році було чим відтворювати лісові насадження, працівники лісгоспу заготовили 195 кг насіння сосни. Щоб зрозуміти об'єм робіт, додамо, що для цього заготовлено та перероблено 16 тонн шишок! Ось так, із року в рік, люди, які бережуть і примножують наші ліси, замикають, здавалося б, природний цикл своїми руками: із шишки - насінинка, потім - сіянець, далі - саджанець. І тільки через 81 рік сосна достигає своєї стиглості, а дуб - через 101. А поміж тим - весною і влітку, восени і взимку лісівникам вистачає роботи, аби звичний для нас ліс завжди був у нашому житті.

Після досить важкої праці на ділянці працівники лісгоспу згадали про ще одне свято - Міжнародний день щастя. А воно таки відчувалося, адже зробили добру справу - посадили ліс, дбаючи про майбутні покоління. А після всього задоволені результатом лісівники смакували юшкою, яка пахла димом і білими грибами. Чим не щастя?!

Олена Найда, ДП "Ніжинське лісове господарство"

 

Переглядів: 478 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar