Головна » 2016 » Ноябрь » 30 » За ялинкою – до лісового господарства
11:10
За ялинкою – до лісового господарства

Наближаються новорічно-різдвяні свята, а з ними – і приємний передсвятковий клопіт. Бурштинно-жовтобокі запашні мандарини, келих іскристого шампанського, і, звичайно, смарагдово-зелена лісова красуня.

Та коли з першими двома атрибутами все порівняно просто, то щодо ялинки виникає безліч запитань. Жива чи штучна? Де придбати, та й узагалі, чи законно їх зрубують?

Із цими питаннями прямуємо до директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця.

  • Юрію Віталійовичу, щороку лісгоспом реалізується безліч новорічних красунь. Чи законною є вирубка і як це перевірити?
  • Працівниками лісового господарства з року в рік створюються і постійно поповнюються спеціально відведені плантації, на яких і вирощуються ялинки для потреб населення. Ми не можемо зрубати будь-яке дерево у будь-якій частині лісу. Та й узагалі, навіть щоб провести рубки у вищезгаданих спеціальних місцях, необхідно спочатку отримати ліміти та виписати лісовий квиток. Потім продукцію пробиркувати і лише тоді пропонувати споживачу.
  • Але ж, певно, биркована продукція дорожча, і на стихійних ринках ціна суттєво різниться?
  • Саме для того, щоб зробити ялинки доступнішими, ми вирощуємо таку кількість, на яку прогнозовано буде попит. До того ж, наші ціни зачасти навіть нижчі від ринкових. Так, наприклад, у цьому році одну лісову красуню можна придбати від 40 грн.
  • Яку перевагу отримає споживач, придбавши ялинку саме у лісових господарств?
  • Можливо, для себе окрім ціни – ніякої. Але ялинка, придбана у лісгоспі – це, по-перше, місцевий виробник, що означає додаткові надходження до бюджетів, по-друге - використання «відпрацьованих» ялинок як екологічного палива, і, безперечно, 7 років кисню в атмосферу, який виробляється зеленими деревцями, спеціально вирощеними для новорічних потреб.

Тож, шановні прихильники живих новорічних красунь, будьте свідомими, не купуйте їх на стихійних ринках, тим самим підтримуючи незаконну вирубку лісів і знищення природи!

Ніжинське лісове господарство та його підрозділи (Вертіївське, Мринське, Носівське, Іржавське, Кобижчанське, Новоселицьке, Коляжинське та Дроздівське) гостинно запрошують на своє подвір’я, де на вас чекає багатий вибір запашних новорічних атрибутів, спеціально підготовлених для ваших затишних домівок!

Переглядів: 536 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar