Головна » 2015 » Июль » 6 » В ногу з часом проти пожеж
11:23
В ногу з часом проти пожеж

    

У зв’язку з загостренням пожежо-небезпечного періоду ДП «Ніжинський лісгосп» спільно із підрозділами ДСНС провели тактико-спеціальні навчання по ліквідації пожеж в лісових масивах. За словами головного лісничого Володимира Костирка, лісівники мають бути завжди напоготові, адже загоряння виникає раптово і приводом можуть слугувати як природні чинники, так і людська недбалість, а кожна хвилина зволікання може коштувати псування десятків гектарів лісових масивів.

Тож лісівники (В.Костирко, Ю. Примак, А.Король, П. Помазан) разом із представниками Державної служби України з надзвичайних ситуацій (начальник 16-ї ДСНС А.М. Шерстюк, начальник Носівського районного сектору В.Є.Вихор та ін..) на території Мринського лісництва випробували нове обладнання для гасіння лісових пожеж «малий пожежний модуль» з використанням пристрою високого тиску. Оскільки дана новітня технологія чудово себе зарекомендувала, всі лісництва лісгоспу з часом будуть мати її у своєму користуванні.

Та, на жаль, навіть найкраще оснащення не може змагатися з людською байдужістю до своїх вчинків: тліючий недопалок, негашене багаття, ігри з вогнем у липневу спеку – найгірші вороги лісу. Тож щоб запобігти лиху, треба пам’ятати, ВІДВІДУВАННЯ ЛІСУ В ПОЖЕЖО-НЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД ЗАБОРОНЕНО!!!!! (Стаття 77. Порушення вимог пожежної безпеки в лісах).

До-речі, в зоні діяльності ДП «Ніжинський лісгосп» функціонує вісім рекреаційних пунктів, які обладнано всім необхідним для повноцінного відпочинку, тож за бажанням тут можна весело і, головне, безпечно провести чудовий вікенд!

 

                                                                                                                                              Юлія Стрілець, ДП «Ніжинський лісгосп»

 

Переглядів: 495 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar