Головна » 2015 » Декабрь » 7 » Новорічна ялинка: жива чи штучна?
09:28
Новорічна ялинка: жива чи штучна?

Ось-ось розпочнуться новорічні свята: звідусіль линутиме веселий гамір, яскраво палахкотітимуть прикрашені вітрини магазинів, у повітрі відчуватиметься приємний запах мандаринів…. Та все ж головним атрибутом було і лишається зелене деревце ялини чи сосни. Ось тут і постає дилема: яку ж красуню обрати – штучну чи живу?

Якщо дослухатися до екологів, краще зупинитися на першій, і таким чином зробити свій внесок у збереження лісів, охорону природи та боротьбу зі змінами клімату. Але ж чи справді такий вибір буде єдино вірним?

Це питання досить дискусійне, та все ж спробуємо розібратися. Канадськими вченими було проведене наукове дослідження, у результаті якого з’ясувалося, що вплив штучної ялинки на кліматичні зміни та виснаження природних ресурсів є втричі вищим, ніж живої, що пов’язано з її хімічним виробництвом та утилізацією. Більше того, лише використання однієї і тієї ж штучної красуні понад 20 років мінімізує її негативний вплив на навколишнє середовище.

Звернути увагу варто і на те, що більшість з них виготовляють із дешевої сировини, що може викликати алергію.

Що ж стосується лісових ялинок, потрібно завжди пам’ятати найголовніше: НІКОЛИ НЕ КУПУВАТИ ЇХ НА СТИХІЙНИХ РИНКАХ!!!!!! Саме в таких випадках наноситься величезна шкода екосистемі, бо заради матеріального збагачення деякі люди здатні вирубати цілі масиви лісових насаджень!!!!

Єдине правильне рішення – це придбання новорічних красунь у лісовому господарстві, яке має спеціально відведені плантації, де вирощують зелені деревця саме для таких цілей. Наперед їх не зрубують, а продають у залежності від попиту споживачів, попередньо поставивши тавро та повісивши спеціальну бирку.

Окрім того, ціни на такі ялинки чи сосни лишилися майже на рівні минулого року, що, погодьтеся, досить таки приємно. До інших переваг відносимо і місцевого виробника, що сприяє додатковим надходженням до бюджетів, і використання «відпрацьованих» ялинок як екологічного палива, і, безперечно, 7 років кисню в атмосферу, який виробляється зеленими деревцями, спеціально вирощеними для новорічних потреб.

Тож, шановні прихильники живих новорічних красунь, будьте свідомими, не купуйте їх на стихійних ринках, тим самим підтримуючи незаконну вирубку лісів і знищення природи!

Ніжинське лісове господарство та його підрозділи (Вертіївське, Мринське, Носівське, Іржавське, Кобижчанське, Новоселицьке, Коляжинське та Дроздівське) гостинно запрошують на своє подвір’я, де на вас чекає багатий вибір запашних новорічних атрибутів, спеціально підготовлених для ваших затишних домівок!

 

                                                                                                                                                                    Юлія Стрілець

Переглядів: 510 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar