Головна » 2016 » Декабрь » 12 » Нові правила та контроль санітарних рубок
11:38
Нові правила та контроль санітарних рубок

Вирубка лісів – чи не найгостріше питання, яке сьогодні перебуває на вустах у громадськості. Саме тому 26 жовтня кабміном були ухвалені, а 11 листопада доповнені нові Санітарні правила в лісах України. Одразу після введення змін працівниками Ніжинського лісгоспу була проведена технічна нарада, на якій обговорили основні положення та технологію їх втілення саме у лісах, що знаходяться у користуванні підприємства.

За словами директора ДП «Ніжинське лісове господарство» Юрія Болоховця, нові правила мають як позитивні, так і певні негативні сторони (як, наприклад, посилення бюрократизму). Що стосується прерогативів, то це і заборона суцільних санітарних рубок у заповідниках, заказниках, навколо місць гніздування птахів, і вирубування дуплястих, сухостійних дерев, що є важливими для природного укриття представників фауни. Окрім того, сан. рубки перебуватимуть під контролем громадськості, адже їх планування, обґрунтування та обсяги оприлюднюватимуться на сайтах лісгоспів та облуправлінь, а до складу спеціальної комісії, що визначатиме їх доцільність, долучатимуть відтепер і представників органів місцевого самоврядування.

Що ж стосується вибіркових сан. рубок, то дерева під зруб нумеруватимуть, вноситимуть до відомості, де зазначатимуть породу, категорію технічної придатності деревини і підстави для відбору на рубку.

До речі,  в Україні створено спеціальну інтерактивну карту, яка дасть змогу кожному перевірити  доцільність і правомірність вирубки дерев.

Переглядів: 456 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar