Головна » 2020 » Январь » 3 » Лісові цікавинки. Клен.
11:52
Лісові цікавинки. Клен.

Чи знаєте ви:

Клени - чудові медоноси, вони дуже важливі для виживання бджіл, особливо навесні, їх часто висаджують біля пасік. З одного гектара посадки Клена гостролистого, бджоли (при сприятливих погодних умовах) можуть зібрати за сезон до 200 кг меду.

У 2005 році в Демократичній Республіці Конго була виготовлена перша дерев’яна монета, яка є офіційним платіжним засобом. Номінал монети становить 5 франків. Монета виготовлена з клена.

У низці регіонів Японії поширеною закускою стало кленове листя, обсмажене у фритюрі. Листя збирають, потім витримують близько року в барилах з сіллю, і тільки після цього покривають особливим солодким тістом і обсмажують в олії.

Кленовий лист на прапорі Канади означає єднання нації. Вважається, що спочатку кленовий лист символізував дітей емігрантів.

Кленовий сироп — надзвичайно популярні ласощі не тільки в Канаді, але і в світі. Особливо він гарний у якості добавки до звичайних млинців. Втім, багато додають його і в чай
На державному прапорі Канади зображений лист цукрового клена.

Ми звикли вважати клени листопадними рослинами, хоча в тропічному і субтропічн
ому поясах ростуть вічнозелені види клена.

У клена важка і щільна деревина, міцна і тверда.З його деревини виготовляють кларнети, флейти.

Предки вірили, що на свято душі померлих родичів прилітають до живих і ховаються в гілках. На Трійцю та інші свята гілками клена прикрашали будинки, господарські будівлі, ворота та ін. Не прикрасити будинок було великим гріхом.

Є у клена одна цікава властивість: він може передбачати погоду. З черешків листя іноді крапелька за крапелькою течуть "сльози" - клен ніби плаче. Якщо з'явилися на кленових листках "сльози", значить, через кілька годин буде дощ.

Переглядів: 320 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar