Головна » 2015 » Май » 13 » До Буків за враженнями Або Незвичний вікенд працівників Ніжинського лісгоспу
08:10
До Буків за враженнями Або Незвичний вікенд працівників Ніжинського лісгоспу

У народі кажуть: «Добре діло утіха, коли ділові не поміха», тож чесно відпрацювавши робочий тиждень працівники ДП «Ніжинський лісгосп» за сприяння профспілкового комітету вихідні вирішили провести для «душі», тому дружнім колективом вирушили до мальовничого ландшафтного парку, що знаходиться в селі Буки Київської області. За веселими розмовами дорога пролетіла швидко, тож екскурсію всі почали повними сил та завзяття. Мальовнича природа, химерні скульптури, храмовий комплекс із фонтаном не полишали дивувати своєю витонченою красою та різноманіттям. До-речі, сам парк налічує не так вже й багато років – він був заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим, власником агропромислової корпорації "Сквира". Зараз це місце перетворилося на один із найкрасивіших парків України. Одночасно тут ще й проживає сім'я засновника, його маєток розташований прямо на території парку. 

  

Тут варта уваги кожна дрібничка: на Поляні казок можна з легкістю повернутися у дитинство і провести час із улюбленими героями, у міні-зоопарку – побачити лева, ведмедів, оленів, вовченят та інших тварин, дах храму здивує своєю унікальною формою у вигляді двох величезних голубів, а дзвіниця Св. Даниїла нагадає про людську взаємодопомогу і добро, адже названа вона на честь людини, котра вчасно підтримала і врятувала дитину, хвору на рак.

Також цікаво, що у парку побудована міні-ГЕС, яка забезпечує електрикою всю територію. ГЕС  дуже органічно вписана в ландшафт і є елементом парку.

На горі сидять три жаби, що символізують благополуччя, біля них фотографуються усі охочі. Ще ця   "жаба" душить тих, хто із заздрістю дивиться на все це благополуччя J!

Прогулюючись мальовничими ландшафтами, ми звернули увагу на цифру «7», що у цікавій формі   була присутньою у багатьох елементах парку. Виявляється, це символічно. На українській мові ПІБ   "Суслов Іван Миколайович" (засновник парку) - це СІМ. Також він 7 дитина в родині.

Крім храмового комплексу та парку поруч знаходиться дитячий будинок, для якого побудовано   сучасний футбольний стадіон зі штучним покриттям і піщаний пляж.

Цілий день на свіжому повітрі, цікава екскурсія, мальовничі краєвиди – це все стало предметом   жвавого обговорення дорогою додому, яка пролетіла зовсім непомітно.

Від себе хотілося б доповнити – приємно, що сьогодні ще лишилися люди, які здатні на благородні   вчинки: засновують парки, будують дитячі будинки, підтримують фінансово та морально. Та не менш радує, що є й такі, хто не черствіє душею і відкривається всій цій красі, відвідуючи ось такі парки, адже долучатися до прекрасного ніколи не пізно!!!

Юлія Стрілець, ДП «Ніжинський лісгосп»

 

Переглядів: 504 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar