Головна » 2020 » Апрель » 30 » День Сонця та що потрібно про нього знати
18:09
День Сонця та що потрібно про нього знати

Сонячну енергію люди навчилися використовувати давно. Спочатку -  для нагрівання води в літній період, для освітлення осель (будівлі проектували так, щоб приміщення наповнювалося природним світлом, підбирали матеріали, які притягують сонце або відбивають його).

У сучасних системах великої популярності набули сонячні колектори, за допомогою яких обігрівають будівлі та перетворюють енергію на електричну, а за допомогою сонячної батареї – на теплову.
Важливо, що така енергія є екологічною – не має побічних ефектів для атмосфери – таких, як гази, вихлопи і токсичні речовини, що вивільнюються, наприклад, під час горіння.

Такі характеристики сонячної енергії є надзвичайно важливими, адже проблема споживання природної енергії, яка не є повністю відновлюваною, стала ще гострішою. Збільшення населення планети, а з ним і обсягів виробництва, виснажило природні ресурси Землі. Із підвищеною інтенсивністю споживання вони просто не встигають поповнюватися. Подорожчання енергоджерел також ставить на порядок денний проблему пошуку нових, дешевших можливостей одержання енергії. Використовуючи ж сонячну, людина не порушує балансу – енергія постійно відновлюється самостійно.

Саме тому День Сонця покликаний наголосити на проблемі енергозбереження та раціонального використання природних ресурсів.
 

Переглядів: 174 | Додав: julec | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar